Ulična umjetnost
0

Pogledajte nevjerovatne 3D slike Kurta Wennera

Sarajevo-x.com
Kurt Wenner, nekadašnji uposlenik u američkoj Agenciji za svemirska istraživanja, već dug niz godina naprosto oduševljava svijet svojim djelima koja iscrtava na ulicama brojnih gradova svijeta. Međutim, njegovi posljednji 3D radovi su sigurno najspektakularniji do sada. Realistični umjetnik objavio je knjigu i u njoj predstavio svoja djela.

Wenner, koji je nekada bio viši ilustrator naučnik u NASA-i, koristi pametnu tehniku kako bi svoja djela prikazao u 3D-u.

Posmatrajući spektakularne slike na pločnicima grada zaista nećete biti sigurni da li gledate u stvarni prizor ili u sliku.

U knjizi "Asphalt Renaissance", predstavio je neka od svojih najboljih dijela, a pažnju promatrača odmah privuče Spider-man naslikan u tematskom parku Universal Studios u Japanu, djela naslikana na ulicama Londona, San Francisca, Rima...

Kurt Wenner je rođen u Michiganu, ali je odrastao u Kaliforniji. Njegovo prvo zaposlenje je bilo u NASA-i, ali je taj posao napustio kako bi se zaputio u Italiju i studirao umjetnost. U Rimu su i nastali su njegovi prvi murali.

U Italiji je izrađivao i oltarske slike, freske, a radio je i mural Sikstinske kapel, tačnije "Strašnog suda".

"Djela izgledaju stvarno jer je svaka slika prethodno matematički izračunanana i precizno rađena. Za jednu sliku mi je potrebno pet do sedam dana", kazao je 52-godišnji umjetnik, prenose britanski mediji.