Nacionalni park Bwindi u Ugandi
0

VIDEO / Pogledajte nevjerovatan video gorila koje se ne boje čovjeka

Sarajevo-x.com
Nevjerovatan video gorila koje maze, dodiruju i upoznaju američkog turistu u Nacionalnom parku Bwindi u Ugandi, obišao je svijet i postao apsolutni hit. Predivan video prikazuje ugroženu vrstu gorila kako nježno upoznaju turiste. Postavljen je na videoservisu YouTube, gdje je pregledan više od milion puta.

U videoklipu, jedan od prijatelja snima i upozorava drugog da mu prilazi grupa gorila predvođena velikim mužjakom. Nakon toga se njegovom prijatelju prikradaju gorile iza leđa i jedno po jedno mladunče ga dodiruje po glavi i mazi, te na taj ga način upoznaje. Čovjek kojem su gorile prišle s ezove John. On je sjedio svo vrijeme i nije se pomijerao. Čini se kao da je mužjak gorila izveo troje svoje mladunčadi da se igraju sa novom "igračkom" koju oni ne pokušavaju povrijediti.

Mladunčad su se naviknula na Johna koji je samo rekao da mu srce lupa i da se osjeća kao da su ga primili u grupu. Zatim je jedno mladunče počelo da mu vadi lišće iz kose, liznulo ga je, a nakon toga s eporodica gorila udaljila.

Kamerman je rekao da su gorile bile zbunjene Johnovom crnom majicom. Gorile su toliko snažne životinje da, ukoliko osjete da su u opasnosti, mogu jednim zamahom da usmrte čovjeka.