Zanimljivosti
0

FOTO / Pogledajte neke od najbizarnijih rendgenskih snimaka

Sarajevo-x.com
Komični, ali i uznemirujući snimci, sakupljeni iz bolnica širom svijeta, pokazuju da se svakodnevno dešava mnogo različitih, ponekad bizarnih nezgoda. Jedan od najčudnijih rendgenskih snimaka je snimak žene koja je progutala zihericu.

Ziherica je upala u jednjak i otvorila se, te se zaglavila u grlu. Gledajući ovaj čudni snimak, mnogi bi se upitali kako je moguće da se ziherica nađe na ovom mjestu.

Postoji snimak koji pokazuje da je čovjek progutao dvije viljuške, četkicu za zube i hemijsku olovku. Ovakve je probleme moguće riješiti samo hirurški.

Na drugom se snimku vidi da je osoba progutala ključ. Postoji i snimak koji pokazuje ekser koji je prošao kroz prst ruke. Ovakvi snimci su više užasni nego smiješni.

X-zrake je prvi proučavao i dokumentovao Wilhelm Conrad Röntgen, njemački naučnik, koji ih je slučajno otkrio vršeći eksperimente sa vakuumskom cijevi. X-zrake su vrsta elektromagnetnog zračenja.

Specijalne tehnike koje podrazumijevaju ubacivanje boje u arterije mogu se koristiti za otkrivanje problema sa mekim tkivima u tijelu, objavio je "Daily Mail".