Zanimljivosti
0

Pobuna zatvorenika zbog manjka seksa

Sarajevo-x.com
Jučer je u zatvoru Esperanza, nedaleko od glavnog grada Paragvaja, došlo do veoma nasilne pobune zatvorenika, zbog, između ostalog, njihovih previše kratkih "druženja" sa suprugama i djevojkama.

Zatvorenici su, naime, zatočili upravitelja zatvora i nekoliko uposlenika iz administrativnog odjela, a sve što žele jeste više vremena za seksualne odnose sa svojim voljenim osobama i bolji tretman zatvorskih čuvara.

U mnogim paragvajskim zatvorskim ustanovama dozvoljene su bračne posjete tokom dana. Isto pravilo vrijedi i za zatvor Esperanza, ali predviđeni termini se podudaraju sa radnim vremenom zatvorenika, koji tamo vode male biznise poput tekstilnih tvornica.

Zatvorenici su se žalili kako im posao stoji na putu do zadovoljstva, ali niko im se iz administracije nije oglasio povodom toga, zbog čega su bili primorani da izazovu pobunu.

Prema riječima paragvajskog minstarstva pravde Derlisa Osorija pobuna je smirena nakon četiri sata neizvjesnosti, ali na sreću nije bilo povrijeđenih osoba.

Također je saopćeno kako su zvaničnici pristali zatvorenicama omogućiti češće bračne posjete tokom dana, i to izvan radnog vremena, objavio je Telegraph.

Čuvari će svakako morati poraditi na svom ponašanju, a vlasti su obećale i detaljnije istražiti tvrdnje o zlostavljanju, kao i ukinuti skidanje zatvorenika u potrazi za nedozvoljenim predmetima.