Zanimljivosti
0

"Pobješnjela mlada“ zbog cvjetnih aranžmana

Sarajevo-x.com
Tek vjenčani par iz New Yorka podnio je neobičnu tužbu protiv vlasnika cvjećare Stamosa Arakasa koji je bio zadužena za cvjetne aranžmane na njihovom vjenčanju zahtijevajući od dotičnog isplatu odštete u iznosu od 400.000 dolara zbog, kako se navodi u tužbi, pogrešnog cvijeća.

Među mnogobrojnim primjedbama koje su navedene u tekstu tužbe, Elena Glatt, mlada koja je i advokat, optužuje cvjećaru i njenog vlasnika da joj je upropastio vjenčanje "jeftinim orhidejama i pogužvanim ružama“, prenosi The New York Times.

Glatt se žali na kvalitet ruža koje su krasile stolove na njenom vjenčanju za koje tvrdi da su kupljene za pet dolara od uličnih prodavača, a da je ona cvjećari plaćala 65 dolara po buketu.

No, najznačajnija tačka optužbe jeste pogrešan izbor cvijeća koje je ukrašavalo stolove, a pogotovo boje koje se nisu slagale.

"Cvjetna dekoracija na stolovima za kojima su sjedili gosti od neizmjernog je značaja jer zaokružuje cjelokupni svečani ambijent“, navodi se u tužbi.

Glatt je naglasila da je cvjećara za svoje usluge plaćena avansno te da je njena svekrva pokrila troškove cvjetne dekoracije u iznosu od 27.000 dolara.

Arkas je za The New York Times kazao kako mu je Glatt prije podnošenja tužbe poslala nekoliko e-mailova u kojima mu je prijetila i tražila da joj isplati 4.000 dolara zbog, kako vjeruje, pogrešnog cvijeća na vjenčanju.