Zanimljivosti
1

Ples muškarca s rakunom postao hit na YouTubeu

Klix.ba
Stanovnik Tennesseeja Mark Brown Coonrippy postao je virtuelno poznat kada je nedavno otkriven njegov snimak na YouTubeu, koji je postavljen još 2012. godine, a na kojem pleše s rakunom.

Čovjek koji zbog svoje brade podsjeća na Djeda Mraza rasplesao se uz pjesmu Arethe Franklin "Chain of Fools", a pratio ga je rakun nazvan Gunshow.

Kada je Gunshow uginuo u januaru ove godine, Brown, koji je bivši policijski službenik za životinje, dobio je novog rakuna Rebeku. No, u Tennesseeju je zabranjeno držanje divljih životinja kao kućnih ljubimaca te mu je Agencija za spašavanje divljih životinja oduzela Rebeku. Prebacili su je u centar Walden Puddle, gdje se nalazi s drugim rakunima, kako bi je resocijalizirali prije nego je puste u divljinu.

Brown je pokušavao vratiti Rebeku na sve moguće načine. Snimio je i apel vlastima putem YouTubea, gdje se mogu vidjeti i snimci na kojima iz flašice hrani rakune, kupa se s njima i slično. Rakun je čak i spavao s njim u krevetu.

"Ako je puste u divljinu, svi lovci koji love ilegalno je mogu ubiti ili uloviti. Ne želim to", rekao je Brown koji je dobio podršku ljudi širom svijeta.

Pokrenuta je i peticija na Change.org i care2petitionsite, gdje je do sada prikupljeno 1.000 potpisa.

Putem Facebook stranice dobio je poruke podrške mnogih ljudi.

Vezani članci