Zanimljivosti
445

Photoshopom prevarila porodicu i prijatelje da je na ljetovanju, sve vrijeme bila kući

Klix.ba
(Foto: Facebook)
Studentica grafičkog dizajna, Zilla van den Born iz Nizozemske, photoshopirala je čitav svoj godišnji odmor, ubjedivši porodicu i prijatelje na Facebooku kako se provodi kao nikad dosad. Ustvari je sve vrijeme provela kući.

Baš kao i većina nas, studentica Zilla je provela dosta vremena u planiranju svog godišnjeg odmora. Ipak, dok se ljudi na kraju ipak odluče spakovati i fizički otputovati, Zilla je odlučila ostati kod kuće i pozabaviti se neobičninm projektom: photoshopiranjem fotogafija i postavljanjem sebe na egzotične lokacije kako bi prijateljima i porodici pokazala kako se “dobro zabavlja” na godišnjem odmoru i putovanju jugoistočnom Azijom.

Iako su je roditelji ispratili na aerodrom, ona se sa svojim dečkom vratila nazad u Amsterdam i kod njega provela pet sedmica. Ipak, to nije ono što su njeni roditelji vidjeli… Umjesto toga, imali su priliku da je vide na predivnim pješčanim plažama i u posjeti svetim hramovima.

Izgledalo je savršeno autentično - odmor iz snova na kojem bi vam svako pozavidio. Osim toga što je sve i jedna fotografija nastala za njenim laptopom i u potpunosti je photoshopirana, te Zilla nikad nije bila ni na jednom od tih egzotičnim mjesta.

"Ovo sam učinila kako bih ljudima pokazala koliko smo u stanju filtrirati fotografije i pomoću njih manipulisati ljudima na socijalnim mrežama – kreiramo idealan svijet u kojem više uopšte nema realnosti. 'Sjezus zeg, Zilla' je upravo takav projekat, koji za cilj ima pokazati kako fotografije sa putovanja ne moraju uvijek biti onakve kakvima se na prvi pogled čine...”, kaže Zilla.