Florida
0

Pet metara dug piton progutao jelena teškog 35 kilograma

Sarajevo-x.com
Zvaničnici u južnoj Floridi bili su iznenađeni kada su otvorili stomak pitona dugog pet metara kojeg su uhvatili i ubili u Evergladesu. Unutar zmije našli su 35 kilograma teškog jelena, izvještava Sun-Sentinel.

Prema zvaničnim navodima, ženka zmije, zajedno sa jelenom u stomaku, težila je nešto malo manje od 100 kilograma, a oko 65 kilograma bez jelena. Njen stomak se raširio sasvim dovoljno da bi jelen stao u komadu. Ovo je ujedno jedan od najvećih pitona nađen u južnoj Floridi. Jedan od eksperata za pitone Skip Snow objasnio je kako je piton progutao tolikog jelena.

"Piton je sačekao jelena na poznatoj stazi kojom jeleni prolaze. Dok je jelen hodao stazom, piton je zabio zube u njegove noge i oborio ga. Zatim ga je ubio prije nego ga je progutao", rekao je Snow, prenosi Huffington Post.

Lovci na ovog pitona koristili su pušku da usmrte ogromnu zmiju, kako bi spriječili njihovo razmnožavaje ka sjeveru. Razlog što ih je sve više u prirodi jeste što su pitoni popularni kućni ljubimci, a kada vlasnici ne mogu više da se brinu o njima, samo ih puste u divljinu.