Aerodrom u Coventryju
0

FOTO / "Penzionisani" avion pretvorili u sjajan restoran

Sarajevo-x.com
Postoji mnogo originalnih restorana u svijetu, ali zasigurno niste očekivali da biste mogli nekad ručati u restoranu koji je napravljen u avionu.
Ovaj neobični restoran, koji je prvi takve vrste u Velikoj Britaniji, postavljen je unutar aviona Douglas DC6, a za sve je zaslužan 35-godišnji Tony Caunce. On je zajedno sa Mikeom Collinsom, koji je nekad letio ovim avionom, došao na originalnu ideju da napravi takav ugostiteljski objekt na aerodromu u Coventryju.

Posjetitelji mogu uživati ​​u raznovrsnoj ponudi hrane i pića, a vlasnici se mogu pohvaliti pristupačnim cijenama. Restoran je otvoren prije dvije sedmice i ima kapacitet za 40 gostiju. Omogućeno im je i da zavire u pilotsku kabinu, a konobare mogu pozvati jednostavnim pritiskom na dugme, baš kao da zovu stjuardese.

Odresci koji se tu poslužuju dobili su nazive po tipovima aviona, a Tony ističe da je interes veliki, te da mnogi dolaze samo kako bi uživali u neobičnom ambijentu. Inače, avion koji je pretočen u restoran letio je diljem svijeta i odlično je služio svojoj svrsi. Ovim restoranom "život" mu je produžen, što je obradovalo i sad već penzionisanog pilota Eamonna Williamsa koji je svojevremeno njime upravljao.

"Ideja je odlična. Došao sam čim je Tony otvorio restoran. Ovo mi je najdraži od svih aviona kojim sam letio", rekao je on. Tony Caunce je proveo dvije godine radeći u Rumuniji prije nego se vratio u Englesku i otvorio ovaj restoran sa Mikeom Collinsom, koji je također letio ovim avionom dok je saobraćao, prenio je Daily Mail.