Decenije prikupljanja
0

Penzioner sa 100 tona smeća u kući

Sarajevo-x.com
Prošlo je puno vremena otkad je Merv Jones posljednji put počistio svoj dom. Zapravo, prošlo je toliko vremena da više nema šanse da ispod 100 tona smeća eventualno pronađe svoj usisivač. Naravno, pod uslovom da ga ikad i poželi potražiti.

Svaka prostorija njegove kuće napunjena je smećem doslovno od poda do plafona. Obje bašte, ispred i iza kuće, u totalnom su neredu.

Nakon godina i godina primanja pritužbi njegovih susjeda, gradske vlasti u Lincolnshireu na istoku Engleske odlučile su konačno isprazniti ovu kuću. Dočekalo ih je nešto sasvim nevjerovatno. Decenijama prikupljano smeće ovog 73-godišnjaka uključivalo je i stare puške, municiju, pa i mačeve, igračke, slike, knjige, ornamente, tehničku robu i na stotine drugih starina. Osim toga, najveći dio haosa činilo je smeće koje starac nije iznosio godinama.

Prozori na kući bili su razbijeni, unutra su se uselili golubovi, a pacovi su živjeli kao na svom.

"Htio sam to sam počistiti. Zaista sam pokušavao", rekao je vlasnik koji se trenutno nalazi u hotelu i to na period od tri sedmice, dok njegov dom ne bude u potpunosti ispražnjen. Račun za troškove čišćenja bit će mu naknadno isporučen.

"Teško je zamisliti kako je to napravio, ali je zaista bio pakao živjeti u njegovoj blizini", izjavio je jedan od susjeda, a počela je i priča kako je u smeću u kući pronađeno i šest skeleta pasa.

Vlasti će pretražiti i ostale nekretnine koje posjeduje ovaj penzioner, piše Daily Mail.