Novi trend
0

Parovi žele fotografiju nakon prve bračne noći

Klix.ba
Nakon što pod svaku cijenu žele zabilježiti svoj prvi poljubac, rezanje torte i prvi ples, novopečeni bračni parovi sada u svoj album žele dodati još jednu fotografiju, onu nakon prve bračne noći.

Riječ je o novom trendu u svijetu, kojem podliježe sve više parova. Kako bi fotografija bila što bolja, većina unajmljuje profesionalnog fotografa koji dolazi na mjesto gdje su mladenci proveli svoju prvu bračnu noć.

U spavaćoj sobi zateknu izgužvanu postelju, razbacanu odjeću, nage mladence... Njujorška fotografkinja Michelle Jonne kaže da uslugu naplaćuje 650 dolara.

"Pristala sam ovo raditi, jer želim pokazati da brak ne znači da je strast ugasla, kako se obično misli", kaže Jonne.

Ona smatra da je par nakon vjenčanja u životnoj formi i da treba zabilježiti te trenutke. Pojedini parovi oklijevaju, no vrlo brzo se opuste u društvu fotografkinje sa kojom uspostave prijateljski odnos.

"Kada je predložila da nas fotografira pod tušem, bilo mi je neprijatno, ali kako je dan odmicao, uspostavili smo odličnu saradnju", kazala je 38-godišnja PR menadžerica iz New Jerseyja.

I dok neki parovi namjeravaju te fotografije jednog dana pokazati svojoj djeci, drugi smatraju da je riječ o bizarnom trendu.