Nevjerovatna gesta
0

Par poklonio 11,2 miliona dolara dobitka na lotu

Sarajevo-x.com
Kanadski par Allen i Violet Large poklonili su 11,2 miliona dolara osvojenih na lotu prijateljima, humanitarnim organizacijama i bolnicama.

Par koji je kročio u osmu deceniju života izjavio je da im je njihova sreća prouzrokovala velike nevolje i da su se odlučili da ih zbog toga ne troše.

"Ono što niste imali ne može vam ni nedostajati", rekla je 78-godišnja Violet za Toronto Star.

Ona i suprug Allen (75) odlučili su da je bolje davati nego primati i zato su novac razdijelili sa lakoćom.

Njih dvoje su u braku već 36 godina, a penzionisali su se 1983. godine kada su iz Ontarija preselili u Truro. Allen je godinama radio kao varioc, dok je Violet radila u mnogim kozmetičkim i konfekcijskim firmama.

"Bili smo dobro situirani. Nismo bili milioneri, ali smo ugodno živjeli", rekao je Allen o situaciji prije osvajanja dobitka na lotu.

U vrijeme dobitka Violent se liječila od raka i par se bojao da ih ljudi počinju iskorištavati.

"Novac koji smo osvojili nije znam značio ništa. Imali smo jedno drugo", rekla je Violet, koja je protekle sedmice bila na posljednjem tretmanu kemoterapijom.

Bolnice u Truru i Halifaxu dobile su dio novca koji su njih dvoje podijelili. Nakon što su zbrinuli članove porodice, par je novac donirao brojnim organizacijama, među njima i vatrogascima, Crvenom krstu i Vojsci spasa.