Snaga ljubavi
0

Par foto trikovima premostio kilometre

Sarajevo-x.com
Podatak da je između njih skoro 6.500 kilometara nije spriječio mladi zaljubljeni par da učine sve što je u njihovoj moći kako bi se barem virtuelno približili.

Kako je žudnja bila prejaka, britanska studentica Rosie Hardy i njen momak, američki fotograf Aaron Nace načinili su fotografije na kojima izgleda kao da su zajedno.

Serija dirljivih portreta kojima su pokušali premostiti daljinu postavljena je na Flickru, a uz malu pomoć kompjuterskih tehnika obrade fotografija još više su se zbližili, kaže Rosie.

"Stvorili smo jedan mali svijet koji nas zbližava, a kako je to najbliže što možemo biti jedno drugom, na taj način iskazujemo svoju ljubav", priča djevojka za Daily Mail. "Kad pogledam te slike osjećam kao da smo jedno uz drugo, kao da je njegova koža uz moju i osjećam njegov dah. Imamo iste ideje, znamo o čemu ono drugo misli, mi smo kao tim."

Rosie je postala obožavateljka fotografije kad je za 17. rođendan dobila aparat Canon 400D, a Aaron se profesionalno bavi obradom fotografija u svom domu u Chapel Hillu, Sjeverna Karolina.

Par je uzeo učešće u Flickrovom projektu "365 dana" postavljajući svakog dana u godini svoje fotografije na ovu web stranicu. Upravo tako su se i upoznali i dugo razgovarali putem interneta. Upoznali su se lično 18. jula 2008. kada je Aaron doletio kod svoje nove ljubavi. Od tad su zajedno. Rosie je do sad pet puta putovala u SAD, a Aaron još dva puta u Veliku Britaniju.