Zanimljivosti
0

Pametna medvjedica ukrala čitav kontejner

Klix.ba
Hrabra medvjedica ne samo da je raznijela smeće restorana u Colorado Springsu (SAD), već je i odgurala kontejner na parking i prevrnula ga kako bi imala bolji pristup večeri.

Medvjedicu je snimila sigurnosna kamera kako se stalno vraća do zadnjih vrata restorana Edelweiss. Ipak, prilikom posljednje posjete, medvjedica je bila posebno efikasna i, umjesto uzaludnog kopanja, odlučila odgurati i prosuti čitav kontejner.

Direktor Dieter Schnakenberg restorana nije bio iznenađen što su ostaci hrane privukli medvjedicu.

"Tu ima svježe i zaista dobre hrane. Ona je odmah pošla za boljim obrokom, umjesto da pretura po smeću", rekao je Schnakenberg.

Medvjedica je toliko uživala u restoranskoj hrani da se vratila i naredne večeri, a prevrnula je i druge kontejnere u ovom prilično naseljenom susjedstvu. Schnakenberg kaže kako je upozorio uposlenike da budu oprezni kada prilaze kontejnerima te da će morati učiniti nešto da spriječe učestale posjete medvjedice. Razmišlja o vezanju kontejnera lancima za obližnju ogradu ili zaključavanju poklopaca.

Vlasti i Colorado Parks and Wildlife složili su se da je osiguravanje kontejnera i nadanje da se medvjedica više neće vratiti najbolji pristup.

Ukoliko se vrati, njihovi službenici će je morati označiti i premjestiti, a u najgorem slučaju može biti i eutanizirana.