Zanimljivosti
0

Palin nasjela na lažnog Sarkozyja

FENA
Foto: Reuters
Foto: Reuters
Republikanska potpredsjednička kandidatkinja Sarah Palin nasjela je na šalu jednog kanadskog komičara koji se preko telefona predstavio kao francuski predsjednik Nicolas Sarkozy.

Jedan od članova "Maskiranih pravednika", duo komičara čuvenih u Quebecu po nizu šaljivih prevara, pitao je Palinovu da li bi pristala da ga povede na lov helikopterom.

Guvernerka Aljaske, koja ne krije strast prema lovu, pozdravila je "Sarkozyjevu" ideju, prenijele su svjetske novinske agencije.

"To bi bilo jako zabavno, a istovremeno bismo mogli skupa da radimo. Jednim udarcem ubili bismo dvije muhe", kazala je oduševljena Palin.

Palinova pres služba je odmah priznala da je guvernerka nasjela na šalu.

"Guvernerki Palin je djelomično drago što se našla među šefovima država, uključujući i predsjednika Srakozyja, i mnogim poznatim ličnostima koje su bile žrtve ovo dvoje prevaranata", kazao je Palinin portparol.

Tokom razgovora, koji je snimljen za jednu radio stanicu u Montrealu, republikanska kandidatkinja traži od lažnog Sarkozyja da "poljubi" svoju suprugu Carlu Bruni, navodeći da je "dao puno elana svojoj zemlji sa tako lijepom porodicom".

Lažni Sarkozy je, pak Palinovoj kazao da sa svojim savjetnikom Johnnyem Hallydayom, inače poznatim francuskim pjevačem, pomno prati njenu kampanju i ubjeđivao je da će i ona uskoro biti predsjednik SAD.

"Možda za osam godina", odgovorila mu je Palinova uz smijeh.