"Osjetila sam poteze nožem"
0

Pacijentica se probudila u toku operacije

Sarajevo-x.com
Foto: Ilustracija
Foto: Ilustracija
Za 24-godišnju pacijenticu u australskoj klinici Alice Springs operacija na trbuhu je nešto što će pamititi cijeli život. Ona se, naime, u toku operacije neplanski probudila, iako paralizovana od anestezije.

Rebecca Jones otkrila je za Nothern Territory News da je mogla jasno osjetiti svaki potez nožem koji je doktor napravio u toku operacije prošlog mjeseca. Ipak, nije bila u stanju vrištati.

Operacija kojoj je podvrgnuta provedena je zbog kamena u žučnoj kesi. Pacijentica je navela da nije mogla otvoriti oči, ali da je jasno mogla čuti i osjetiti sve što se radi na njenom tijelu.

"Mislila sam da su me doktori probudili jer je operacija završena, ali sam ubrzo shvatila da se to nije desilo", ispričala je Rebecca novinarima.

Udahnula je zrak i potom shvatila da se ne može pomaći. Ipak uspjela je napraviti potez rukom kojim se nadala da će privući pažnju osoblja, ali bezuspješno.

"Neko je rekao 'pomakla je ruku', ali su nastavili raditi", kaže djevojka.

Vicki Taylor, generalna menadžerica bolnice, potvrdila je da je Jones bila budna u toku operacije, ali je dodala kako bolničko osoblje nije znalo za njen bol.

Stoga bivša pacijentica Jones razmišlja o pokretanju krivične prijave protiv ove klinike.