Zanimljivosti
161

Ovom momku za igranje videoigara plaćaju 4 miliona dolara godišnje

Klix.ba
Danas "manje-više" svako može postati svjetski popularna zvijezda, a jedno od posebnih polja na kojima je to moguće ostvariti jeste upravo najpoznatija videomreža na svijetu YouTube. Dovoljno je da ljudima budete dovoljno zanimljivi i pritom plasirate nešto na način na koji to niko dotad nije napravio. A možda i jednostavno trebate biti rođeni pod sretnom zvijezdom.

Jedan od primjera onih kojima se u životu zaista posrećilo jeste Šveđanin Felix Arvid Ulf Kjellberg (25), poznatiji pod nadimkom PewDiePie, popularni YouTube komentator videoigara.

Njegov YouTube kanal jedan od najgledanijih i dosad je skupio preko 32 miliona subscribera, te taj broj svakodnevno raste.

Felix Kjellberg živi san svakog ovisnika o videoigrama - može ih igrati koliko god želi, a uz to još i biti plaćen za to. Zapravo, igranje videoigara mu je omogućilo da u svojim dvadesetim godinama već postane milioner! Ovaj Šveđanin je ultimativna gamerska zvijezda YouTubea i godišnje zarađuje čak 4 miliona dolara zahvaljujući videosnimcima sa šaljivim komentarima koje objavljuje na svom YouTube kanalu.

"Ja samo igram igrice i pokušavam zabaviti publiku. Zapravo je prilično nevjerovatno da mogu živjeti od igranja videoigara i time zarađivati za život. Kad sam to prvi put shvatio, skoro sam zaplakao od sreće", kaže Felix.

Vezani članci