Zanimljivosti
5

Ovo su najbizarniji muzeji hrane na svijetu

Klix.ba
Odlaskom u muzej uvijek možemo naučiti nešto novo i korisno. Da li je to slučaj i sa nekim od ovih muzeja?

Muzej Pizza Brain se nalazi u Philadelphiji. U njemu je velika količina suvenira vezanih za pizzu. Vlasnik muzeja drži Ginisov rekord za najveću kolekciju ovakve vrste u svijetu. U muzeju se nalazi 561 eksponat, a kolekcija svakodnevno raste.

U Nacionalnom muzeju senfa u Wisconsinu posjetioci mogu vidjeti 5.300 različitih vrsta senfa.

Muzej zagorjele hrane u Arlingtonu u Massachusettsu odaje počast kulinarskim katastrofama već 20 godina. U muzeju se može vidjeti sve, od zagorenog tosta do ugljenisanog limuna i kolača.

Na ideju da osnuje muzej Bionic Burger, vlasnik Len Foley je došao 1989. godine. Naime, on je u McDonald'su kupio dva hamburgera Big Mac. Jedan je pojeo, a drugi je stavio u džep za kasnije. Međutim, u potpunosti je zaboravio na taj hamburger. Tek nakon godinu dana ga je pronašao u džepu. Na svoje veliko iznenađenje, hamburger je bio u istom stanju kao i kada ga je kupio. Foley danas kupuje Big Macove i pokazuje ih ljudima.

U Internacionalnom muzeju sirćeta u Južnoj Dakoti se mogu vidjeti mnoge različite vrste sirćeta. Posjetioci tu mogu naučiti i kako da koriste sirće u prehrani te kako se proizvodi.

U muzeju Currywurst u Berlinu možete naučiti sve što vas zanima o ovom popularnom njemačkom jelu.