Zanimljivosti
0

Ovo su dokazi da ste definitivno ostarili

Sarajevo-x.com
Da li se nekada uhvatite kako brojite sjede dlake u kosi? Ili se prisjećate svog 18. rođendana, a ne možete se sjetiti baš svih detalja? To su znakovi starenja, a ovo je lista događaja koji pokazuju da ste definitivno ostarili.

Windows XP objavljen je prije punih deset godina, davne 2001. godine, koliko je star i "novi milenijum".

Sjećate li se Pierca Brosnana u ulozi Jamesa Bonda? Ako se ne sjećate, ne može vam se zamjeriti, jer je posljednji put glumio agenta 007 prije ravno devet godina.

Najveći teroristički napad, rušenje nebodera Svjetskog trgovinskog centra u New Yorku, dogodio se 11. septembra prije deceniju.

Matrix je unio revoluciju u svijet akcionih filmova. To se desilo prije 12 godina, a zvijezda filma Keanu Reeves danas ima 46 godina, nema djevojku i piše knjige za djecu.

Prije 14 godina, svijet je izgubio dvije velike žene i humanitarke. U istoj godini preminula je Majka Tereza, a Lady Di je poginula u stravičnoj saobraćajnoj nesreći u Parizu, dok je bježala od fotoreportera.

Filmovi su pravi dokaz starenja. Jeste li ikada poželjeli ostati sami kod kuće dok ste bili sasvim mali? Macaulay Culkin je to uradio u filmu "Sam u kući" prije 20 godina. Ove godine slavi 30. rođendan.

I Terminator je isto godište kao i "Sam u kući". Edward Furlong koji je glumio Johna Connora ima 33 godine, dok je Sean Connery nedavno napunio 80 godina.

Najmlađa članica benda Spice Girl ima 35 godina, a najstariji Backstreet Boy ima 39. Da uvijek može gore, pokazuju Gwen Stefani koja ima 41 godinu, a Madonna 52.

Saga u Harry Potteru preselit će na internet, što je sasvim očekivano nakon 14 godina otkad je objavljena prva knjiga. Prva epizoda sjajnih Prijatelja snimljena je prije 17 godina, vjerovali ili ne.

"Djeca" rođena 1993. godine mogu voziti automobil, kupovati alkohol, kladiti se i glasati na izborima.

Jurski park stariji je od Justina Biebera, a Bryan Adams je pjesmu Summer of 69 objavio prije 26 godina.

Djeca koje se sjećate dok su bila u pelenama sada postavljaju fotke na Facebook, koji je star oko sedam godina.