Zanimljivosti
0

Ovo je vlasnica 45 hiljada magneta za frižider

Klix.ba
Louise J. Greenfarb
Louise J. Greenfarb
Louise J. Greenfarb iz američke savezne države Nevada je zbog svog neobičnog hobija stekla nadimak The Magnet Lady, a od '70-ih godina sakupila je više od 45 hiljada magneta za frižider.

"To me uvijek činilo sretnom", rekla je Greenfarb za CBS News. Na njenom frižideru nalazi se nekih pet ili šest stotina magneta, dok je ostatak kolekcije raspoređen širom njenog doma. Čak su i ulazna vrata potpuno prekrivena magnetima.

Magneti potječu iz cijelog svijeta i pokrivaju sve moguće teme, od starih filmskih zvijezda, do političkih kampanja, a Greenfarb svoju kolekciju opisuje kao "fotoalbum njenog života".

"To su sve uspomene na stvari koje su mi se desile u životu. Ili su mi poklonjeni iz nekog razloga, ili sam ih kupila iz nekog razloga", kaže Greenfarb.

Nažalost, popularni magneti za frižidere mogli bi uskoro izumrijeti, budući da se sve više kuhinjskih aparata pravi od nehrđajućeg čelika, na kojem magnet ne može stajati.

To, ipak, ne zaustavlja Greenfarb u širenju njene kolekcije. Čak je više od sedam hiljada magneta iz njene kolekcije prikazano u Guinnessovom muzeju svjetskih rekorda u Las Vegasu.