Predstavljanje u Abu Dhabiju
0

FOTO / Ovo je najskuplja jelka na svijetu, 'teška' je 11 miliona dolara

Sarajevo-x.com
Foto: AFP
Foto: AFP
U luksuznom hotelu Emirates Palace u Abu Dhabiju danas je predstavljena najskuplja božićna jelka na svijetu. Vjerovali ili ne, vrijedna je nevjerovatnih 11 miliona dolara.

Dvanaest metara visoka jelka okićena je srebrnim ukrasima, predivnim bijelim lampicama, ali ono što je čini tako skupocjenom su zapravo dijamanti, biseri, smaragdi, safiri i ostalo drago kamenje koje krasi jelku.

Skupocjeni nakit ustupila je draguljarnica "Style".

"Drvo je vrijedno 10.000 dolara, ali zbog nakita kojim je okićena ova jelka vrijedi blizu 11,5 miliona dolara", kazao je generalni direktor hotela sa sedam zvijezdica, Hans Olbertz, prenosi Daily Mail.

Olbertz je dodao i to da će jelku kandidirati za Guinnessovu knjigu rekorda kako bi i zvanično dobili potvrdu da je to najskuplje božićno drvce na svijetu.

Iako se u Ujedinjenim Arapskim Emiratima ne proslavlja Božić, direktor hotela je istakao kako je to veoma liberalna zemlja.

"U hotelu Emirates Palace i ranije su kićena božićna drvca, ali ove godine smo željeli učiniti nešto drugačije", dodao je Olbertz.

Emirates Palace je luksuzni hotel sa sedam zvjezdica u kojem sedam dana boravka košta blizu milion dolara.

Naravno, gostima je na raspolaganju privatni batler, šofer koji ih vozi u luksuznom automobilu na željeno odredište, a naravno na raspolaganju im je i privatni avion ukoliko odluče da posjete neku od zemalja u regiji.