Zanimljivosti
19

Australka dnevno pojede i do 50 banana

Klix.ba
Dijete su često vrlo naporne i ne vode željenom cilju. Međutim, ova Australka ima svoju dijetu, a i cilj je ispunila. Izgleda savršeno.

Za savršenu liniju njoj su dovoljne samo banane. Tvrdi da ih pojede i više od 50 dnevno.

Poznat kao Freelee Banana Girl na društvenim mrežama i YouTubeu, ona se zalaže za hranu sa niskim masnoćama, sirovu vegeterijansku izhranu i sve ono što vam se čini da nikada ne bi moglo biti način vaše prehrane.

Ona dnevno konzumira 2.000 do 5.000 kalorija. Do 16 sati ona pojede sirovu hranu, dakle bez kuhanja i grijanja, koju sigurno ne bi pojeli ni za cijelu sedmicu. Primjera radi, između ostalog, ona pojede i 1,4 kilograma marelica ili 20 banana.

Nakon 16 sati Banana Girl jede kuhani obrok. Međutim, to je opet termički obrađeno voće ili povrće.

Nakon što je patila od anoreksije i bulimije, Freelee tvrdi da se izliječila, a onda se posvetila vegetarijanskoj i sirovoj prehrani, riješila se akni, hroničnog umora, problema sa štitnjačom i lošom prehranom.

Ono što je interesantno je to da ova djevojka ponekad dnevno pojede oko 50 banana. No, tvrdi da joj je ovakva prehrana pomogla da smršavi i da živi zdravo. Ukoliko se odlučite na ovakvo nešto, nemojte zaboraviti i vježbati. To i ona čini redovno.