Zanimljivosti
0

Otvorili restoran u svojoj dnevnoj sobi

Sarajevo-x.com
Svi volimo otići u goste i poslužiti se jelima koje je neko satima spremao za nas. Ipak, kad gosti najave svoj dolazak kod nas, nije nam uvijek drago, jer unaprijed znamo da jefitinija varijanta koja podrazumijeva kuhanje u svom domu, istovremeno znači i puno umora. Ovakve brige nemaju Gavin i Alison Billenness, Britanci koji su otvorili restoran u vlastitom dnevnom boravku.

Sve je počelo u proljeće prošle godine. Gavin se ranije bavio profesijom za koju se školovao, a to je grafički dizajner. Ipak, uvijek je gajio posebnu ljubav prema kuhanju, a priznaje da voli i pojesti.

Zbog toga je napustio dotadašnju karijeru, te postao šef kuhinje, a njegova supruga Alison konobarica. Nakon godinu dana odlučio je početi kuhati jela po vlastitim idejama, piše Daily Mail.

Iako nije imao pretjeranog iskustva u kulinarstvu, a niti novca, ideja otvaranja restorana u svom stanu smatrana je prilično radikalnom.

Svoj jednosobni stan ipak su pretvorili u restoran, a zahvaljujući reklamiranju na Internetu, danas sasvim dobro posluju.

Najveći izazov im je, kako kažu, bilo sastavljanje jelovnika. Danima su razmišljali šta bi to mogli kuhati u svojoj maloj kuhinji. Trebalo im je sve što ljudi inače mogu naručiti u drugim restoranima.

Na otvorenju restorana pojavilo im se 14 gostiju. Nakon pola sata svi su se ponašali kao da su u pravom restoranu, a ne u malenom stanu u Londonu.

Iako cijela zamisao zvuči jednostavno, supružnici priznaju da i danas puno rizikuju i da su pod velikim stresom. Ipak, zadovoljstvo im je kad se ljudima svide njihovi specijaliteti i oduševljeni odu svojim kućama.