Najveći brod na svijetu
0

Otkrivena unutrašnjost broda 'Oasis of The Seas'

Sarajevo-x.com
Unutrašnjost najvećeg broda na svijetu, 'Oasis of The Seas', napokon je prikazana svjetskoj javnosti.

Ova 220.000 tona teška i 330 metara duga divovska struktura sve do sada je od očiju javnosti dobro skrivala svoju unutrašnjost za koju se znalo da je i više nego luksuzna.

No, luksuz koji je skrivao ovaj broj napokon je prikazan. Na svečanosti održanoj na najvećem brodu, koju je uživo prenosila i američka nacionalna televzija, koncert je održala popularna ljepotica s Barbadosa, Rihanna, ali tu su se našle i slavna glumica Jane Seymour, te pjevačica Gloria Estefan.

Ono što je impresioniralo svjetsku javnost jeste zasigurno veliki park u stilu Central Parka u New Yorku, veličine fudbalskog igrališta.

Osim toga tu je i luksuzni bar nazvan 'Rising Tide' koji se proteže između treće i 16. putničke palube.

Na ovom ogromnom brodu nemoguće je izgubiti se, jer svaka prostorija posjeduje računarski sitem pomoću kojeg putnici na jednostavan način mogu pronaći traženu prostoriju.

Na brodu se također nalazi i 'AquaTheater', amfiteatar sa 750 mjesta urađen po uzoru na grčki amfiteatar.

Osim toga, na brodu 'Oasis of The Seas' se nalaze bazeni, fitness klubovi, 24 restorana, casino, luksuzne prodavnice, pa čak i ringišpil.

Ovaj najveći brod na svijetu sagrađen je u Finskoj, a njegovi vlsnici, kompanija Royal Caribbean, tvrde da je tehnološki najnapredniji brod za krstarenje, te već najavljuju gradnju drugog broda, istih veličina, tokom naredne godine.
Na svoje prvo krstarenje do karipskih ostrva 'Oasis of The Seas' kreće 1. decembra, a cijena karte će iznositi blizu 2.000 eura.