Pogrebna usluga u Beču
0

Otisak prsta preminule osobe ugraviran u zlatu

Sarajevo-x.com
Sjećanje na voljenu osobu veoma lične prirode, a koje se uvijek može nositi sa sobom želja je sve većeg broja ožalošćenih u gradu Beču. Zbog toga je tamošnje pogrebno društvo „Bestattung Wien GmbH“ reagovalo proširenjem svojih uslužnih ponuda i napravilo nesvakidašnju ponudu - otisak prsta preminule osobe u srebru i zlatu!

„Ova posebna vrsta nakita može se naprimjer nositi kao privjesak oko vrata, pa je tako sjećanje na preminulu osobu stvarno uvijek sa vama “, objasnio je dr. Christian Fertinger, direktor pogrebnog preduzeća.

Ukoliko neko želi nešto decentniju verziju nakita otisak prsta može naručiti u zatvorenoj amajliji od masivnog srebra, zlata ili bijelog zlata.

Individualnim željama klijenata nisu postavljene granice. Otisak se može uraditi i na prstenu sa žigom, a izbor dragog metala u tom slučaju nije ograničen na srebro i zlato, dakle može se raditi i u platini i bronzi.

Amajlija je dimenzija 25 x 15 mm, široka je 4 mm, izvana je glatka i jednostavna. Cijena varira zavisno od izrade, dok početna iznosi 198 eura.

„Svjesno smo htjeli ponuditi nešto povoljno. Otisak prsta neće koštati ni više ni manje od nekog drugog komada nakita slične veličine i kvaliteta“, rekao je Fertinger.