"Pimp my ride" u Australiji
0

Otac "sredio" dječija kolica svog sina

Sarajevo-x.com
Australac Richard Berry (44) je učinio sve kako bi njegovom sinu u dječijim kolicima bilo udobno i zabavno. Opremio ih je tehnologijom kojom se ne mogu pohvaliti ni neki automobili.

Berry je dječija kolica opremio DVD playerom, usisivačem, grijačem flašice, solarnim panelima i satelitskom navigacijom. Kolica su ukrašena tkaninom poput tigrovog krzna, posjeduju svjetla poput onih na automobilu iz popularnog filma Knight Rider, kao i registracije sa imenom njegovog sina Harryja. Na ovom "projektu" je Berry radio godinu dana, pišu novine South Wales Evening Post.

"Svaki put kada idemo u šetnju, prolaznici nas zaustavljaju jer žele detaljnije pogledati kolica. Harry još uvijek ne zna koliko su posebna. On i njegova kolica su postali lokalne zvijezde", rekao je Berry. On i njegova djevojka Anne-Marie Morgan (40) su kolica kupili za 25 eura poslije Harryjevog rođenja u februaru prošle godine.

"Anne-Marie je prvo kupila skupa kolica koja jednostavno nisu bila dovoljno dobra za naše potrebe. Nakon toga sam odlučio da kupimo kolica od samo 25 eura koja sam sredio po svojoj volji. Kupio sam veće točkove na eBayu, a iz svog starog kombija sam uzeo držače čaša. Nakon toga sam dodao DVD i MP3 player, kao i svjetla, sirenu i grijač flašice. Zadnje što sam dodao na kolica je usisivač i satelitska navigacija, kao i solarni paneli koji pune baterije potrebne za napajanje svih uređaja na kolicima", objasnio je Berry svoj zanimljivi i praktični projekat.