Zanimljivosti
1

Otac i kćerka u kokpitu aviona British Airwaysa

Klix.ba
Kompanija British Airways ima zanimljiv tandem u kokpitu svog aviona, a to su otac i kćerka, David i Kat Woodruffe.

Iako su otac i kćerka, u avionu se ponašaju profesionalno. Iako će mnogi reći da sa članovima svojih porodica ne bi mogli izdržati dugo u tako malom prostoru, Woodruffeovi kažu da ih njihova familijarna veza čini odličnim timom.

Kat ima 32 godine, a za karijeru pilota se odlučila nakon što je ljetne odmore u djetinjstvu provodila na putovanjima s ocem. Prolazak terminalima ju je oduvijek činio ponosnom. Ona se nada da će njena kćerka Poppy također jednog dana krenuti njenim stopama.

"Otac je bio moja inspiracija da postanem pilot. Odrasla sam gledajući ga kako oblači svoju uniformu i leti u sve dijelove svijeta. Imala sam osam godina kada sam odlučila postati pilot. Otac me je vodio na putovanja. I ja želim jednog dana letjeti sa svojom kćerkom", izjavila je Kat.

Iz British Airwaysa kažu da su nekoliko puta u svojoj historiji imali slučajeve gdje su otac i sin bili u ulogama pilota i kopilota, ali da nemaju zabilježen slučaj gdje su pilotski par bili otac i kćerka.

U jednom trenutku su u avionu bila tri člana porodice, jer je Katina sestra Hannah radila ko stjuardesa.

"Nekoliko puta sam tražila od Hannah da mi napravi čaj, ali je ona odbijala to da učini. Govorila mi je da ga sama napravim. Ponekad oca zovem 'tata', 'Dave' i 'kapetane', a njemu odgovaraju sve opcije", kazala je Kat.

Šezdesetjednogodišnji David je ponosan što radi s kćerkom, a istakao je profesionalan odnos.

"Oduševljen sam što je nastavila porodičnu tradiciju. Letenje nam je očigledno u genima", kazao je David, koji se i našalio:

"Poseban je osjećaj letjeti s kćerkom, ali to ponekad izbjegavam, jer me obično košta mnogo novca. Ona često 'izgubi' svoju kreditnu karticu ili je ostavi kod kuće", završio je David.