U samo pet godina
0

Osvojio milione na lotu, a umro bez ičega

Sarajevo-x.com
Keith Gough sa suprugom Louise
Keith Gough sa suprugom Louise
Britanac Keith Gough umro je praznih džepova u 58. godini od briga za finansijama. Tu ne bi bilo ničega čudnog da taj isti muškarac prije pet godina nije na lotu osvojio ravno devet miliona funti (oko deset miliona eura).

Gough je sav svoj novac u tako kratkom periodu spiskao na piće, utrke konja i fudbal.

Nakon što je zasjao na naslovnicama novina nazdravljajući sa suprugom Louise osvajanje ovolikog iznosa na lotu, Keith je ubrzo počeo nekontrolisano trošiti novac. Ubjeđivali su ga da investira u niz poslovnih poduhvata za koje se ispostavilo da su neuspješni.

Umro je od srčanog udara uzrokovanog brigama za novcem. Jedan od prijatelja, koji nije želio biti imenovan, za Telegraph je kazao kako je Gougha grizla savjest zbog loših finansijskih ulaganja.

Nakon što je milion potrošio na seosku vilu, 500.000 na kuću, 180.000 na utrke konja, 60.000 na BMW i drugo njegov 25 godina dug brak je propao.

Prokockao je stotine hiljada, ali nikada nije uspio vratiti kontrolu nad svojim životom. Liječio se u rehabilitacionom centru u Birminghamu zbog problema sa alkoholom, gdje je upoznao Jamesa Prince, koji ga je prevario za 700.000 funti.

"Ovo je tragičan završetak osobe koja je bila veća od života", rekao je bivši radni kolega Keitha Gougha.

Sam pokojnik jednom prilikom je priznao: "Moj život je bio sjajan, ali je dobitak na lotu sve uništio. Kakva je svrha novca ako na kraju odete u krevet plačući? Ja sam mislio da će dobitak na lutriji biti odgovor na sve moje snove. Sad su se ti snovi pretvorili u prašinu."