Šokirali čitavu zajednicu
0

Osmogodišnjak oženio 61-godišnjakinju jer su mu tako rekli preci

Klix.ba
Osmogodišnji učenik oženio je 61-godišnju ženu, jer mu je tako odredio duh njegovog pretka. Helen Shabangu, koja se udala za malenog Sanelea Masilelau, već je i prije toga bila u braku i ima petero djece, piše Daily Mail.

Dječak iz Tshwanea, Južna Afrika, kaže kako su mu njegovi preminuli preci naredili da se oženi, a njegova porodica, u strahu od božanske odmazde, ugovorila je vjenčanje.

Platili su 500 funti za mladu i hiljadu funti za vjenčanje, koje je organizirano za samo dva mjeseca.

Odjeven u srebreno odijelo, sa leptir mašnom, Sanele, najmlađi u porodici koja ima petero djece, izmijenio je prstenje sa suprugom pred stotinjak gostiju te se čak i pridigao za poljubac.

Ovaj čin šokirao je čitavu zajednicu, ali porodica opravdava ceremoniju navodeći kako se radi samo o ritualu, a ne o pravom vjenčanju.

„Ovo je prvi put da se ovakvo nešto desilo u porodici. Sanele je ime dobio po djedju koji nikada nije imao priliku za 'bijelo vjenčanje' te je tražio od Sanelea da to učini. Nemam problema sa tim, jer je to nešto što preci žele i što će ih učiniti sretnim. Sanele je dobro i sretan je zbog ceremonije, jer je to nešto što je i on želio. Sretan je i uzbuđen što se oženio“, izjavila je Saneleova majka (46).

Dječak i njegova supruga nisu potpisali bračne certifikate i ne žive zajedno, oboje su se vratili svojim starim životima. Sanele kaže da će se, kada odraste, zaista oženiti i to ženom svojih godina.

"Rekao sam majci da želim da se oženim, jer je zaista bilo tako. Sretan sam što sam oženio Helen, ali nastavit ću ići u školu i učiti“, rekao je mali mladoženja.

Uprkos tome što mu može biti baka, Helen, čija djeca imaju između 27 i 37 godina, zadovoljna je ovom svadbom.

"Udata sam i imam petero svoje djece, ali znam da je ovo nešto što preci žele i sada su sretni. To je ritual. Sada smo se samo igrali, ali to je znak da će se on jednoga dana zaista oženiti“, kaže Helen

"Ja i djeca smo sretni zbog ovoga i nemamo problema sa tim što je zajednica šokirana“, rekao je Helenin suprug Alfred (65).