Od Dwighta do Barracka
0

Opatica od 106 godina izabrala Obamu

FENA
Jedna od najstarijih američkih glasačica 106-godišnja opatica koja živi samostanu u Rimu postala je slavna kada je svoj glas dala Baracku Obami, demokratskom kandidatu naskorim predsjedničkim izborima u SAD-u, o čemu u ponedjeljak piše milanski Corriere della Sera.

Sestra Cecilia Gaudette rođena je 25. ožujka 1902. a kao uzorna Amerikanka već je dala glas svom kandidatu za Bijelu kuću Baracku Obami, piše list. Časna majka Cecilia, piše milanski list, posljednji je put glasovala na izborima 1952. na kojima je svoj glas dala republikanskom kandidatu Dwightu Eisenhoweru a glede idućeg predsjednika AD-a ima vrlo jasne ideje.

"Glasovala sam za demokrate, glasovala sam za Obamu jer je pošten i ima lijepu obitelj", izjavila je za BBC.

"Ike (Dwight Eisenhower) pobijedio je zahvaljujući mojem glasu. A isto će biti i s Barackom", najavila je sestra Cecilia, prenosi Corriere della Sera.

Na naklonost časne sestre Cecilije Obami očito je utjecala i gospođa Michelle Obama dok je republikancima kandidatura Sarah Palin, čini se, odmogla.

"Politika me ne zanima ali mislim da bi žene trebale ostati u kući. Moraju se baviti djecom, obitelji, ne trebaju misliti na Bijelu kuću. Zato mi se sviđa Obama, jer je njegova supruga Michelle domaćica i misli samo na njene dvije lijepe kćerke", ocijenila je 106-godišnja redovnica.

Na pitanje što bi Barack prvo trebao učiniti ako pobijedi sestra Cecilia je rekla da bi trebao "zahvaliti Bogu, a potom prekinuti rat u Iraku", prenosi milanski list.

Sestra Cecilia svoje je glas iz Rima u omotnici uputila u izborni okrug Manchester u saveznoj američkoj državi New Hampshire.