Zanimljivosti
0

FOTO / Ona je Super Mamika, superheroj u 91. godini

Sarajevo-x.com
Dok većina naših baka vrijeme provodi ispijajući čaj i gledajući televiziju, 91-godišnja Frederika, baka francuskog fotografa Sache Goldbergera, pozira u kostimu superheroja.

Njen alter ego Super Mamika omogućava joj da se izbori sa samoćom i depresijom.

Sacha je na ideju snimanja vlastite bake, rodom Bugarke, došao još prije četiri godine, kada je shvatio da ona postaje usamljena i tužna.

"Prvo smo počeli provoditi više vremena zajedno. Kako smo oduvijek bili bliski, ona je često ostajala sa mnom. Tražio sam način da je usrećim", ispričao je Goldberger.

Prve fotografije koje je napravio prikazivale su baku sa crvenom kacigom s bijelom zvijezdom.

"Zamolio sam je da je stavi na glavu i ona je počela pozirati. Rekao sam joj da je bila sjajna", prisjeća se fotograf.

Kad je snimke prebacio na kompjuter, pa ih onda objavio na internetu, bio je oduševljen reakcijama. Sada mu baka traži da svaki dan snimaju nove fotografije, piše "Daily Mail".

"Ljudi su joj govorili da je fantastična. Jedna osoba je prokomentarisala kako bi voljela da je i njena baka takva" izjavio je Sacha i dodao da u Photoshopu obrađuje samo opasne scene i naglašava boje, da bi prizori izgledali upečatljivije, kako se i očekuje od superheroja.

Na MySpaceu Mamika ima više od 2.000 fanova i poznata je kao internetska senzacija.

Od usamljene starice postala je baka u centru pažnje javnosti. Na svakoj fotosesiji s njom radi tim od 12 ljudi, sređujući joj kostime, šminku i uređujući poze.

"Dok je fotografišem, svi gledaju. Kao da je bila glumica cijelog svog života", komentariše Sacha.