Bigamist ponovo uhapšen
0

Oliver Killeen - čovjek oženjen s 14 žena

Sarajevo-x.com
Kanadska policija uhapsila je jednog od najpozntijih bigamista na svijetu, Irca Olivera Killeena, koji je poznat po 14 brakova sa različitim ženama od kojih nijedan dosad nije okončan razvodom.

Irski psiholog Oliver Killeen (71) uhapšen je u kanadskom gradu Torontu zbog optužbi da je na području Kanade, Engleske i Irske sklopio najmanje četrnaest brakova sa različitim ženama s kojima se nikad nije legalno razveo.

Zvanične informacije o broju brakova i druge detalje istrage policija nije htjela dati, ali se pouzdano zna da je 71-godišnji Killeen dosad osuđivan na zatvorsku kaznu zbog bigamije.

Godine 2004. Oliver Killeen optužen je na trogodišnju zatvorsku kaznu zbog bigamije, ali je zbog dobrog ponašanja pušten godinu dana ranije.

Oliver Killeen je brakove počeo sklapati davnih 70-ih nakon razočarenja zbog smrti prve žene Mary MacDonough koja je, po njegovim riječima, bila njegova jedina istinska ljubav.

'Davao sam ženama ono što su željele. Njihova stvar je što su se htjele udati za mene nakon nekoliko sedmica poznanstva. Ja sam jaka ličnost, pun sam poštovanja prema ženama i dobar sam ljubavnik. To su ključni faktori zbog kojih su sve te žene htjele brak sa mnom', izjavio je Killeen.

Oliver Killeen, inače diplomirani psiholog, poznat je i po tome što je više puta na sudu izmanipulirao svjedoke, advokate, pa čak i sudije, dok je radio kao sudski ekspert.

Od svojih je supruga tokom godina dobio i velike količine novca, a trenutno, kako sam kaže, ima par ljubavnica.