Projekat penzionisanog učitelja
0

Od aviona napravio kamp-kućicu za jednu osobu

Sarajevo-x.com
Penzionisani učitelj Phil Collins je kombinovao automobil sa šest točkova i avion, te napravio vozilo sa neobičnom kamp-kućicom.

Collins je želio imati Citroen sa šest točkova, ali nije mogao priuštiti jedan. Umjesto toga je kupio Citroen karavan iz 1989. godine i modifikovao ga. Nakon toga je našao avion Piper Commanche iz 1964. godine i pretvorio ga u kamp-kućicu za jednog čovjeka.

"Cijeli projekat je rezultat želje da napravim nešto korisno od aviona koji se više nije mogao upotrebljavati", izjavio je Collins. Avion je kupio na eBayju. Sa njega je već bilo skinuto mnogo dijelova, kao i nekoliko instrumenata u njegovoj unutrašnjosti.

Za avion je Collins napravio novu šasiju, a preobrazbu je završio koristeći se dijelovima kamp-kućice i aviona. Instrument tabla predstavlja poklopac ormara gdje je moguće čuvati odjeću. Redizajniranjem interijera je Collins pronašao mjesta i za veliki krevet, kao i za sto i dvije stolice. U ovoj neobičnoj kamp-kućici je moguće i kuhati. U predjelu nosa aviona je napravljen mali sudoper i smještena plinska peć. U unutrašnjosti se nalazi i rezervoar za vodu, akumulator, boce plina i rezervni točak, dok su šerpe sa ostalim posuđem smještene u poseban pretinac.

"Volim upotrijebljavati stvari koje više ne mogu služiti svojoj prvobitnoj namjeni. To je jedan vid reciklaže bez potrebe za lomljenjem, topljenjem i slično", rekao je Collins.