Zanimljivosti
0

Očajni pas svakog dana traži svog vlasnika u autobusu

Klix.ba
Svakog dana, u posljednje dvije sedmice, pas Huang Huang prolazi kroz svoju tužnu rutinu. Ide od sjedišta do sjedišta u autobusu i traži svog nestalog vlasnika.

Odani mješanac svakog dana dolazi na istu autobusku stanicu u kineskom gradu Chengduu, ulazi u autobus i pažljivo ga pretražuje. Vozači kažu da dnevno provede i po 10 sati pretražujući svaki autobus koji naiđe. Kada padne noć, prestaje sa potragom i nastavlja narednog dana.

"Svakog dana pet puta odlazim do stanice ispred hrama Guangyan i svakog dana mi taj pas ulazi u moj autobus i pretražuje ga. Isprva sam mislio da traži hranu, ali sam kasnije shvatio da traži svog vlasnika", rekao je prodavač karata u autobusu za Huaxi Metropolis Daily.

Pas je sada lokalna zvijezda kada je jedan od putnika snimio njegovu pretragu autobusa i postavio je na internet. Nažalost, slava je slaba utjeha usamljenom psu koji nikako ne uspjeva da pronađe svog vlasnika.

Prodavač karata navodi i kako misli da je psa vidio sa vlasnikom na obližnjem parkingu prije nekih mjesec dana, ali da od tada više nije vidio vlasnika. Također je i razmišljao da usvoji Huang Huanga.

"Zabrinuti smo da možda i njegov vlasnik ne traži njega. To je tako vjeran pas. Ko bi se svojevoljno rastao od njega. Mogu samo da se nadam da će da pronađe svog vlasnika i da više neće morati da dolazi na stanicu", rekao je.