Zanimljivosti
15

Obožavaocu koji umire od raka posljednja želja pogledati najnoviji Star Wars

Klix.ba
Daniel Fleetwood (Foto: Facebook)
Daniel Fleetwood koji boluje od raka zamolio je Disney i režisera JJ Abramsa da mu dozvole da pogleda novi nastavak kultnog serijala Star Wars jer vjeruje kako neće živjeti do 18. decembra, kada je zakazana premijera.

Njegova kampanja dobila je podršku Marka Hamilla koji glumi Lukea Skywalkera, ali i drugih glumaca koji glume u filmu.

"Sudeći prema tome kako je bolest napredovala posljednja dva mjeseca, vjerujem kako neću doživjeti premijeru. Star Wars je moje odrastanje i samim tim dio mog života, zbog toga molim Disney i režisera Abramsa da mi omoguće gledanje filma prije zvaničnog predstavljanja", izjavio je Fletwood za jednu teksašku televiziju.

Naime, Daniel je još od najranijeg djetinjstva ljubitelj ovog serijala. Kada je imao osam godina njegova slika je izašla u lokalnim novinama, jer je kampovao ispred ulaza u kino u Hustonu kako bi uspio kupiti karte za nastavak "Osveta Sitha" koji je izašao te godine.

Njegova supruga Ashley pokrenula je internet kampanju #ForceForDaniel, koja ima za cilj privući pažnju uprave Disneyja, producenta nastavka "Sila se budi".

Ipak, Danielu Fletwoodu nadu ulijeva činjenica da je režiser Abrams već 2012. jednom smrtno bolesnom obožavaocu omogućio gledanje novog nastavka Star Treka prije zvaničnog termina premijere.