Najfotogeničniji policajac
0

Objavio fotografiju sa psom i postao najpoželjniji muškarac

Klix.ba
Kada je Henrik Ruonala, policajac iz Skärholmena, južnog predgrađa Štokholma, na Facebook stranici svoje policijske stanice objavio fotografiju sa jorkširskim terijerom uz tekst, "Da li nekome nedostaje ovaj maleni psić? Našli smo ga u srijedu navečer i sada se nalazi u našoj policijskoj stanici", nije ni slutio da će zbog toga postati najpoželjniji muškarac u Švedskoj.

Fotografija je vrlo brzo našla put do raznih internet stranica i postala veliki hit. Ruonala je uskoro počeo primati poruke žena iz cijelog svijeta. Fotografija je prikupila više od 25.000 likeova, kao i više od 1.700 komentara u kojim dame hvale njegov izgled koji podsjeća na Vikinge.

"Šteta što se ne traži dom za ovog momka sa slike. Rado bih ga udomila", komentar je jedne od djevojaka.

"Ovo je rat! Čovjek u uniformi će biti moj", dodala je druga.

Ruonala je šokiran svom pažnjom. Iako je dobio veliki broj ponuda posljednjih dana, Ruonala kaže da se nije sreo ni sa jednom od djevojaka.

Mnoge kolege se sada šale na račun Ruonale.

"Kao njegov nadređeni, želim da kažem da je Henrik sam. Također, želim dodati da je njegov nadređeni također sam i mnogo ljepši", rekao je Mikael Sundberg, šef policijske stanice.

Psić pod imenom Chico je vraćen vlasnicima, koji su na Facebooku napisali: "Sretni smo što je Chico ponovo sa nama i što je dobro. Nadamo se da će Henrik pronaći ljubav svog života i da će biti sretan. Naš psić mu je pružio nevjerovatnu priliku. Sada je sve u njegovim rukama".