Zanimljivosti
0

Novi trend na društvenim mrežama: Muškarci slikaju donji dio brade

Piše: M. S.
(Foto: Twitter)
Popularnost društvenih mreža omogućila je mnogim ljudima da se eksponiraju u javnosti zbog razloga iz kojih prije ovog internet fenomena niko na njih ne bi obratio nikakvu pažnju.

Mnogi ljudi su popularnost na internetu stekli zahvaljujući svojim fotografijama, a bili smo svjedoci mnogih čudnih trendova, poput takozvanog "duck face", fotografije na kojoj su osnovna karakteristika napućene usne, "hrenovka noge", noge koje su korisnici društvenih mreža slikali tako da liče na hrenovke, a jedan od posljednjih je bio "fish gape", gdje su se osobe fotografisale sa blago otvorenim ustima koja su podsjećala na ribu.

I dok su ove trendove dosta pratile ženske osobe, najnovija pomama je opsjela muškarce. I to muškarce sa bradama. Muškarci se slikaju iz žablje perspektive, tako da im se na fotografijama vidi samo brada odozdo.

Fotografije izgledaju u najmanju ruku čudno, a vrijeme će pokazati da li je to tek kratkotrajni trend ili će postati normalno na zidove soba kačiti fotografije brada uslikanih iz ove perspektive.