Zanimljivosti
0

NLO na aerodromu u Chicagu?

Sarajevo-x.com
Federalni zvaničnici navode da se vjerovatno radi o nekom čudnom vremenskom fenomenu, ali skupina zaposlenika United Airlinesa apsolutno su uvjereni da su vidjeli misterioznu letjelicu oblika tanjira kako prelijeće aerodrom O'Hare u Chicagu.

Nekoliko radnika i pilota aviona, tvrde da objekt nije svjetlucao, te da je lebdio iznad aerodromskog terminala prije nego što je poletio u oblake, navodi se u izvještaju Chicago Tribunea.

Administracija Federalne avijacije (FAA) SAD-a je potvrdila da je supervizor United Airlinesa pozvao kontrolni toranj na aerodromu O'Hare i pitao da li je još neko vidio rotirajući objekt u obliku diska. "Kontrolori nisu vidjeli ništa, a ni radarska provjera nije otkrila ništa neobično.", izjavila je glasnogovornica FAA Elizabeth Isham Cory.

''Naš stav o ovom slučaju je da se radilo o vremenskom fenomenu. 'Te noći su postojale savršene atmosferske prilike za fenomen ove vrste. Oblaci su bili u nižem položaju, a bilo je dosta aerodromskih svjetala. Kada osvijetlite oblake intenzivnim reflektorima, mogu se vidjeti čudne stvari.'FAA nije pokrenula nikakvu istragu.'', dodala je Cory.