Zanimljivosti
0

"NLO" eksplodirao u Vijetnamu

Sarajevo-x.com
Neidentificirani leteći objekat je eksplodirao u zraku, iznad otoka na jugu Vijetnama, izvijestili su mediji dan nakon što su kambodžanske zračne snage povukle ranije objavljen izvještaj o misterioznoj avionskoj nesreći.

Vijetnamska novinska agencija je navela da su stanovnici otoka Phu Quoc, koji se nalazi deset kilometara od kambodžanske pokrajine Kampota, pronašli olupine od sivog metala, uključujući i komad dug jedan i po metar.

“Eksplozija se desila oko osam kilometara iznad zemlje i moguće je da se radilo o avionu, ali vlasti nisu mogli ustanoviti da li je to bio civilni ili vojni avion”, navodi se u izvještaju VNA –a sa naslovom “NLO eksplodirao iznad otoka Phu Quoc”.

Vojnici su poslani kako bi istražili olupine i eventualno pronašli preživjele putnike. A lokalne vlasti su kontaktirale aviokompanije u Vijetnamu, Kambodži i Tajlandu i nisu primili nikakve izvještaje o nestalom avionu, navodi se u izvještaju novinske agencije.

Seljani u Kampotu su izjavili da su čuli glasnu eksploziju i dan poslije za Reuters su rekli da su pronašli male dijelove metala u blizini obale.

Kung Mony, zamjenik komandanta kambodžanskih zračnih snaga, je izjavio da je njemu rečeno da se strani avion srušio u pokrajini Kampot. Kasnije je povukao navode o avionskoj nesreći.