Sir od majčinog mlijeka (Foto: Daniel Angerer)
Profesionalni kuhar s Manhattana u New Yorku objavio je na svom blogu recept kako proizvesti sir od majčinog mlijeka.
Daniel Angerer i njegova supruga Lori Mason vlasnici su restorana Klee Brasserie u kojem je moguće probati i ovaj za mnoge nepoželjan proizvod. Mlijeko daje sama Lori, još otkako se porodila.
Sir proizveden iz majčinog mlijeka služi se sa karameliziranom tikvom i grožđem, javlja AP.
"Kao što kravlje mlijeko zavisi od onoga što je krava jela, tako i majčino mlijeko zavisi od prehrane. Moja supruga je vegetarijanka i jede dosta povrća koje ima listove, tako da mlijeko ima određenu dozu začinjenosti. Također je slađe od kravljeg", opisao je kuhar.
Angerer kaže da ga njegovi kuharski instinkti uvijek usmjeravaju prema prirodi.
Možda vas zanima
Početak drugog kvartala
Njemačka se vraća: Neočekivan rast privatnog sektora, brojke iznad očekivanih
Dizajnerica i ugostitelj
Utjecaj duhanskog dima na odjeću i čulo okusa: Šta su otkrili Stankica Stojanović i Eldar Resić
Vezani članci