Skočila među medvjede
0

Njemica preživjela napad polarnog medvjeda

Sarajevo-x.com
Čuvari u berlinskom zoološkom vrtu spasili su od smrti ženu koja je iz nerazjašnjenih razloga skočila u ograđeni prostor polarnih medvjeda, piše Telegraph.

Jedna 32-godišnja Njemica šokirala je posjetioce i zaposlene u berlinskom zoološkom vrtu kad se iz čista mira popela na ogradu dobro osiguranog skloništa za polarne medvjede i skočila u vodu u kojoj se medvjedi inače rashlađuju pri sunčanom vremenu.

Žena, čije ime mediji ne prenose, skokom je isprovocirala medvjede, a jedan od njih nanio joj je teške ozljede. Drugi posjetioci zoološkog vrta su pozvali čuvare ali i fotografirali ovaj nesvakidašnji čin.

Prošle godine u istom zoološkom vrtu se desio sličan incident kad je čovjek također skočio među medvjede koje su posjetioci prethodno razbjesnili mameći ih komadima sirovog mesa što je inače zabranjeno. Čovjek je igrom slučaja preživio.

Čin hrabrosti ili bolje reći, čin gluposti, 32-godišnjakinja je platila teškim povredama ruku i nogu, no vitalni organi u napadu nisu povrijeđeni.

'Ova žena je svojim skokom u medvjeđe sklonište postavila sebe kao primjer izuzetnog nemara i neozbiljnosti. Logično je očekivati da životinje burno reaguju na ovakav čin', izjavio je glasnogovornik policije koji se našao na mjestu događaja.

Posjetioci su mobitelima snimali spašavanje žene iz medvjeđih ralja: