Zanimljivosti
0

Nijemac koji s pravom nosi nadimak 'Popaj'

Sarajevo-x.com
Nijemac Matthias Schlitte s pravom je dobio nadimak Popaj. Naime ovaj dvadesetdvogodišnjak se može pohvaliti opsegom desne podlaktice od čak 45 centimetara, no ono što je čudno jeste činjenica da je njegova lijeva ruka potpuno 'normalna'.

Schlitte se profesionalno bavi obaranjem ruke i upravo je to razlog zbog kojeg ovaj Nijemac ima toliki obim desne podlaktice.

On se ovim sportom bavi od svoje šesnaeste godine i do sada je pobjeđivao na brojnim takmičenjima.

"Obaranje ruke mnoge ljude odmah asocira na prljave barove u kojima potpuno pijane osobe pokušavaju jedni drugima oboriti ruku, no to je potpuno pogrešno viđenje ovog sporta", kazao je Schlitte dodajući da se obaranjem ruku počeo baviti 2004. godine kada je jedan bar u Haldenslebenu napravio takmičenje.

"Bez ikakvog prethodnog vježbanja takmičio sam se u amaterskoj klasi do 90 kilograma, iako sam ja tada imao samo 16 godina i težio svega 65 kilograma. I naravno pobijedio sam", istakao je 'Popaj' za britanski Daily Mail.

Schlitte se od tada nastavio profesionalno baviti obaranjem ruku, te je osvojio i titulu njemačkog prvaka na ovogodišnjem takmičenju u Halternu, ali apsolutni je pobjednik i brojnih drugih međunarodnih takmičenja.