Zanimljivosti
4

Nije mu lako: Dobio 93.000 dolara da uživa i pokazuje ljepote Australije

Klix.ba
Težak je to posao, ali neko i to mora raditi. Ironični smo naravno kada govorimo o "teškom" zadatku koji pred sobom ima Andrew Smith. Ovaj Amerikanac, porijeklom iz Kalifornije, plaćen je da uživa.

Smith je plaćen ni manje ni više nego 93.000 dolara za jednu godinu, a njegov je zadatak da pronalazi zanimljive stvari koje bi mogle privući turiste u australsku državu New South Wales te da ih prezentira svjetskoj javnosti.

Njegov posao je da skače s padobranom, da izlazi na elitna i zanimljiva mjesta, da obilazi znamenitosti, da se druži s poznatim ljudima, uživa što je više moguće.

Andrew je pobijedio na takmičenju za promotora ove australske države. Ono što je njegov zadatak je da pronađe i doživi 802.000 fantastičnih trenutaka u New South Walesu. Do sada ih je pronašao 480.000.

Zašto se od njega traži da pronađe baš toliko uzbudljivih trenutaka? Zato što New South Wales time želi kazati da uzbuđenje ne manjka ni na jednom jedinom kvadratnom metru njegovog teritorija koji iznosi upravo toliko.