Zanimljivosti
0

Na Times Squareu postavljena izložba skulptura od Lego kockica

Klix.ba
Njujorški umjetnik Nathan Sawaya na Times Squareu je otvorio svoju izložbu skulptura "Art of the Brick", sačinjenu isključivo od Lego kockica.

Sawaya je svoje kompleksne figure od Lego kockica izlagao širom svijeta, a na izložbi u New Yorku je predstavio nekoliko novih djela.

"Ovi radovi odražavaju moj umjetnički razvoj dok sam pokušavao otkriti svoj kreativni identitet. Izložba je pristupačna svima, jer budi dijete u svima nama, dok istovremeno naglašava sofisticirane i kompleksne komplekse. Moj cilj sa ovom izložbom, još od kada je predstavljena 2007. godine, bio je da uzdignem ove jednostavne igračke tamo gdje nikada ranije nisu bile", izjavio je Sawaya za Huffington Post.

Njegova najpoznatija skulptura je "Yellow", ona prikazuje čovjeka koji otvara svoja prsa, a iz njih izlaze stotine žutih Lego kockica.

Sawaya u svojim studijima u New Yorku i Los Angelesu ima više od dva i po miliona Lego kockica, a svoje radove opisuje kao "divne i zabavne".

"The Art of the Brick" je njegova prva izložba sačinjena isključivo od Lego kockica, od kojih neke datiraju još iz 2002. godine.

Izložba će na Times Squareu ostati do 5. januara 2014.