Najljepše fotografije prirode
1

Nevjerovatne fotografije životinja i predivnih krajolika

Sarajevo-x.com
Fotografije polarnih medvjeda koji plešu, divovskih kornjača sa Galapagosa, te brojne druge nevjerovatno lijepe fotografije odabrane su za zbirku najlješih fotografija prirode.

U zbirci ima i fotografija koje su stare i do 100 godina, a neke njih će biti prodavane na izložbi u New Yorku tokom obilježavanja Dana planete Zemlje.

Na fotografijama se nalaze vodeni lavovi, morski pas uhvaćen u ribarsku mrežu, krdo slonova fotografisano u sumrak kako se ogleda u jezeru, kao i fotografija predivnog, mističnog cvijeta lopoča.

U zbirci se nalaze i crno-bijele fotografije prelijepih krajolika i divljih životinja, kao i fotografije Zemlje načinjene iz svemira, a da su upravo to najbolje fotografije prirode odlučili su članovi ILCP-a (International League of Conservation Photographers).

"Postoji još mnogo fotografija koje su zaslužile da uđu u 40 najboljih, no upravo ove fotografije pokazuju jasnu snagu. To su fotografije koje obrazuju i koje potiču na akciju kako bismo zaštitili prirodne resurse", navodi se u saopštenju ILCP-a.