Švicarske Alpe
0

Neustrašivi akrobata šetao više od 1,5 km po žicama žičare

Sarajevo-x.com
Akrobata Freddy Nock pokazao je veliku hrabrost prelazeći skoro 1.600 metara krećući se preko žica žičare u švicarskim Alpama.

Na fantastičnim fotografijama vidljivo je kako Freddy samouvjereno korača bez sigurnosne mreže ili pojaseva. Koristeći samo štap za balansiranje, ovaj 45-godišnjak je bez većih problema na žicama žičare prošetao od St. Moritza do planine Corvatsch, čiji je vrh na 3.019 metara nadmorske visine.

Nock, koji je počeo učiti akrobatske vještine sa samo četiri godine, uspješno je završio svoju rutu iz drugog pokušaja, nakon što ga je loše vrijeme prisililo da dan ranije odgodi "šetnju". On je prethodno izvodio slične akrobacije u Njemačkoj prelazeći između vrhova najviših planina, te šetajući 900 metara iznad jezera Zurich u Švicarskoj.

U augustu 2009. u Njemačkoj je hodao preko žica na vrhovima planine, također bez sigurnosne mreže i užeta. Hodao je 50 minuta pred 1.800 gledatelja, a uspon je završio na visini od skoro 3.000 metara. Prikupio je tad 19.000 dolara u korist njemačke fondacije koja pokreće razvojne projekte u ruralnim područjima Etiopije, prenio je Daily Mail.