Zatražena istraga
0

Nepozvani gosti na večeri u Bijeloj kući

SRNA
Foto: AP
Foto: AP
Američka Tajna služba pokrenula je istragu o tome kako je nepozvan bračni par ušao na državničku večeru koju je organizovao predsjednik Barack Obama, izjavio je danas portparol Tajne službe Edwin Donovan.

Prema njegovim riječima, služba koja je zadužena za obezbjeđenje predsjednika i drugih visokorangiranih zvaničnika sprovodi reviziju zbog narušavanja bezbjednosnih mjera na večeri organizovanoj u čast indijskog premijera Manmohan Singh.

Američki dnevnik "Washington post" prvi je pisao da je bračni par iz Virdžinije Tareq i Michaele Salahi, koji nisu bili na zvaničnoj listi zvanica, ušao na zabavu u Bijeloj kući, ali da nisu uspjeli da zauzmu mjesto za stolom.

Bijela kuća je od Tajne službe zatražila punu istragu o tome šta se dogodilo.

"Prema prvobitnim rezultatima istrage, jedna od kontrolih tačaka nije ispoštvala odgovarajuću proceduru kako bi provjerila da li su dva lica o kojima je pisao Washington post bila na listi zvanica. Želim da istaknem da su oni prošli nekoliko nivoa bezbjednosti poput magnetometara i sličnih mjera kao i svi ostali gosti na večeri", rekao je Donovan.

Prema pisanju lista, bračni par bio je u istoj prostoriji gdje i porodica Baracka Obame i premijer Singh, ali nije poznato da li su se sreli.

Na više desetina fotografija objavljenih na internet stranici za društveno umrežavanje 'Facebooku' prikazan je par kako pozira tokom večere sa gostima poput potpredsjednika Joea Bidena, šefa kancelarije Bijele kuće Rahma Emanuela, ali i brojnim drugim poznatim ličnostima.

'Washington post' navodi da bračni par, koji je učesnik jednog od američkih reality showa, negira da je bio uljez na večeri u Bijeloj kući.