Zanimljivosti
0

Neobična terapija: Razbijanje inventara u španskom hotelu

Sarajevo-x.com
Čelnici španskog hotela NH Alcala, grupi ljudi pod stresom pružili su neobičnu terapiju. Oni koji su imali potrebu da razbiju nešto, došli su na svoje. Tim psihologa odabrao je 30 osoba pod jakim stresom i pružio im priliku da maljem razbijaju inventar po holtelskim sobama, prenosi CBS.

Obučeni u zaštitna odijela, s maskom i zaštitnim naočalama na licu, kacigom na glavi i čekićem u rukama, odabrani "tim za demoliranje" je u sobama polupao je sav namještaj.

Čelnici hotela NH Alcala odlučili su uštedjeti novac i obezbijediti sebi malo publiciteta tako što su, umjesto profesionalnih demolera, unajmili "osobe pod stresom".

"Ko od nas nije, barem jednom, zamišljao da usred 'žute minute' polomi sve što se nađe u okolini?", stoji u zvaničnom saopštenju hotela.

"Nakon nekoliko udaraca čekićem, nastupa umor, a nakon umora osjećaj olakšanja. Tada počinje djelovati endorfin zbog kojeg se osjećamo bolje. " izjavila je Laura Garcia Agustin, psiholog.

Odabrani iz "tima za demoliranje", bit će pozvani u isti hotel, ali nakon njegovog renoviranja, kako bi mogli vidjeti novi, uređeni interijer.