"Roba vrhunskog kvaliteta"
0

Neobičan oglas: Nekorišten mrtvački sanduk povoljno

Klix.ba
Neobičan oglas pojavio se na srbijanskom portalu "Limundo". Na prodaju se daje američki pogrebni kovčeg za kojeg vlasnik navodi da je "nov i nekorišten".

Prodavac hvali robu tvrdeći da se radi o vrhunskom kvalitetu, a biranim riječima potencijalne kupce priprema za vječna lovišta:

"Jedno je sigurno. Svi ćemo umrijeti. Nije loše misliti na vrijeme i obezbjediti se za vječni počinak. Zašto poslije izlagati familiju trošku? Pritom u većini slučajeva završite u socijalnom sanduku", navodi se u oglasu.

"Ovaj divni kovčeg je vlasništvo gospodina koji ima fabriku za preradu drveta. Svojevremeno se bavio mišlju da proizvodi ovakve kovčege, ali je odustao od te ideje. Tako su i ostali originalni kovčezi kupljeni u Americi (cijena izražena u hiljadama), trebalo je da posluže kao uzorci. Crni i bijeli. Bijeli je dotični gospodin ostavio za sebe, crni je na prodaju", navedeno je na Limundu.

"Kovčeg je dosta masivan, urađen od vrhunskog slaganog furnira. Sa strane ima mesingane ručke. Izgleda zaista raskošno. Unutra je ojačan metalnim šipkama. Postoje ukrasni mesingani šrafovi koji se stavljaju po zatvaranju (na žalost nisu na fotografijama), dobijate ih po preuzimanju", kaže vlasnik sanduka i dodaje da su dimenzije: dužina 210 centimetara, širina 76 centimetara i visina 66 centimetara.

Cijena ovog sanduka je 75.000 dinara (673 eura). Roba se može preuzeti lično ili će kupcu biti poslana poštom. Oglas ističe večeras.