Zanimljivosti
0

Nekadašnje "Čudo od djeteta" radi kao prostitutka

Sarajevo-x.com
Djevojčica koja je bila jedna od najmlađih studenata na Oxford Univerzitetu završila je kao prostitutka u Manchesteru, javlja britanski Telegraph.

Sufiah Yusof je imala 13 godina kad je primljena na ovaj prestižni univerzitet gdje je studirala matematiku. Ali danas deset godina poslije, Sufiah zarađuje 130 funti po satu kao prostitutka u svom stanu u Manchesteru, tvrde mediji.

Tajni reporter otišao je u dom ove 23-ogodišnjakinje i otkrio da mu je ova mlada dama, koja navodno radi pod imenom Shilpa Lee, predložila neke od usluga koje nudi.

Na svojoj web stranici navodila je svoje proporcije i isticala da je "dostupna za rezervacije svaki dan od 11 ujutro do 8 naveče". Ipak, uskoro, ova stranica je ugašena.

Ova nadarena studentica je u masovnoj policijskoj potjeri 2001. pobjegla s univerziteta u Oxfordu, a svojoj porodici je poslala e-mail u kojem optužuje svog oca da joj je "od života napravio pakao" provodeći nad njom "psihičku i fizičku torturu 15 godina".

Njen otac je poricao provođenje bilo kakvih pritisaka nad Sufiah, tvrdeći da su je na ovakav iskaz natjerali oni koji je kontrolišu.

Policija je kasnije našla u Bournemouthu među stranim studentima koji tamo svake godine dolaze da nauče jezik.